Web Analytics Made Easy - Statcounter

 یکی از سلاح‌هایی که در چند سال اخیر نقش بسیار مهمی در میدان نبرد زمینی داشته و دارد تانک‌ها و نفربر‌های زرهی هستند که نزدیک به یک قرنی می شود که نمی‌توان حضور موثر آن‌ها را انکار کرد.

اخبار سیاسی- پیشرفتی که در حوزه خودروهای زرهی به وجود آمده باعث شده تا برای مقابله با انواع نفربر‌ها، تانک‌ها، سامانه‌های زرهی و کسب برتری نسبی در این بخش از منازعات، تمهیدات تسلیحاتی لازم ایجاد شود که یکی از آن‌ها ساخت موشک‌های ضدزره بوده که در این حوزه فعالیت‌های زیادی انجام گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا صنعت دفاعی و سازمان جهاد خودکفایی نیرو‌های مسلح کشورمان نیز جهت بروز رسانی و بومی‌سازی تسلیحات زمینی، انواع سلاح‌های ضدزره را متناسب با نیاز روز کشور و جنگ‌های ناهم‌تراز در کالیبر‌های مختلف طراحی و تولید کرده و در رزمایش‌های تخصصی و مشترک مورد استفاده قرار داده است.

البته توجه به این حوزه از دوران دفاع مقدس شروع شد، در آن مقطع بسیاری از کشور‌های جهان انواع تانک‌ها، نفربر‌ها و زره‌پوش‌های قدرتمند را در اختیار عراق گذاشتند تا شاید کمر انقلاب نوپای ایران شکسته شود، اما این تهدید بزرگ به فرصتی تبدیل شد تا انواع سلاح‌های ضدزره ساخته شود.

زرمندگان ایرانی در ابتدای جنگ فقط دو موشک تاو و دراگون را در اختیار داشتند که در زمان حکومت پهلوی از غرب به تعداد محدودی خریده شده بود، همین موضوع باعث شد تا طراحان و متخصصان حوزه نظامی وارد فاز طراحی موشک ضدزره شوند، البته در این دوران غنیمت‌هایی که از ارتش بعث عراق گرفته شد، مانند موشک ضدزره مالیوتکا که بی‌‍تاثیر نبود.

موشک مالیوتکا که توسط شوروی ساخته شده است، در دوران جنگ تحمیلی به صورت صد‌ها فروندی در اختیار صدام قرار گرفت، اما از آنجایی نیرو‌های ارتش بعث ترسوتر از آن بودند که از این سلاح به خوبی استفاده کنند، در عملیات هایی چندین فروند به دست زرمندگان ایرانی افتاد که پایه ساخت نمونه‌های داخلی شد.

این موشک در ۳ مدل تولید می‌شد و برد مسلح شدن آن نزدیک به ۲۰۰ متر است و تا برد هزار متری با چشم و بیش از آن با پریسکوپ توانایی انهدام هر هدفی را دارد، نمونه‌های اولیه این موشک زیر ۴۰ درصد و آخرین نمونه آن بیش از ۹۰ درصد دقت عملیات داشتند و می‌توانست در بدنه زره هزار میلیمتری نفوذ کند، اما مهم‌ترین ویژگی مالیوتکا وزن کم آن است، به حدی که یک نفر هم می‌تواند آن را حمل و از آن استفاده کند، از این رو مورد توجه نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.

پس از تولید این سلاح به روش مهندسی معکوس که منجر به ساخت موشک‌های ضدزره‌ چون رعد شد، فرآیند طراحی و تولید نمونه‌های تماما ایرانی آغاز شد که هر کدام به خودی خود توانایی انهدام هر هدفی را دارند، حتی برخی از آن‌ها مانند توسن می‌توانند سنگر‌ها و استحکامات بتنی را نیز نابود کنند.

توسن سلاح پیشرفته ایرانی

موشک ضدزره توسن که می‌توان آن را از اولین تولیدات بومی نیرو‌های مسلح کشور دانست برای انهدام انواع هدف‌های زرهی ثابت و متحرک، مجهز به زره‌های واکنشی و غیر واکنشی، استحکامات بتنی و اهداف دریایی کاربرد دارد.

تکنولوژی توسن چندین سال است که وارد چرخه دفاعی ایران شده و در بسیاری از نیرو‌ها از جمله نیروی زمینی ارتش به خصوص در نقاط مرزی مورد استفاده قرار گرفته است تا امنیت مرزها با قدرت حفظ شود.

مهم‌ترین ویژگی توسن این است که با ۲ سرجنگی در فاصله ۷۵ متر پس از شلیک از موشک‌انداز مسلح می‌شود و می‌تواند هر هدفی را در فاصله‌های دوردست منهدم کند، چرا که نوع هدایت آن saclos است، در این نوع هدایت ردیابی هدف دستی، اما ردیابی و کنترل موشک به صورت خودکار انجام می‌شود؛ این نوع هدایت باعث می‌شود موشک از نقطه‌ای نامرئی برای کاربر شروع به حرکت کرده و راحت‌تر عمل کند، به همین دلیل از این هدایت در برابر اهداف زمینی مانند تانک‌ها و پناهگاه‌ها استفاده می‌شود.

دیگر ویژگی‌های توسن باعث شده تا این موشک را بتوان از روی نفربر زرهی bmp۲ و لانچر زمینی شلیک کرد، البته این لانچر قابل نصب بر روی خودروی جیپ هم هست و می‌توان این موشک را به دوربین حرارتی دید در شب نیز مجهز کرد.

برد نسبتا زیاد، هدایت مطمئن، احتمال اصابت فزاینده، سبک بودن، سرعت عمل در شناسایی هدف و امکان هدایت و کنترل آن در شب از ویژگی‌های برجسته توسن است و نیرو‌های عمل کننده می‌توانند در عملیات آفندی، پدافندی و جنگ‌های نامنظم نیز از آن بهره ببرند.

طول این موشک حدود ۱۳۰ سانتیمتر، قطر آن نزدیک به ۱۳۵ میلیمتر، وزن آن ۵.۲۶ کیلوگرم، نوع سرجنگی آن heat و نوع سوخت آن جامد دو پایه است. سبک بودن، امکان حمل موشک‌انداز، سرعت عمل در شناسایی اهداف، امکان تغییر سریع ۳۶۰ درجه‌ای برای رهگیری هدف از دیگر ویژگی‌های موشک ضدزره توسن است که آن به سلاحی تهاجمی، نفوذی و مرگبار تبدیل می‌کند.

نیرو‌های مسلح کشورمان از موشک توسن برای عملیات‌های نفوذی، تهاجمی و جنگ و گریز استفاده می‌کنند و امروز این موشک کاملا منطبق با اصول نبرد ناهمگون و تهدیدات روز تولید می‌شود.

تولید این موشک‌های ضدرزه در کنار سایر تجهیزات پیشرفته، چون تانک‌ها، نفربر‌ها و سایر تسلیحات بومی قدرت بازدارندگی کشور را به حدی رسانده است که همه دنیا حتی دشمنان را وادار کرده به قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران احترام بگذارند و به عنوان یک بازیگر مهم منطقه‌ای و جهانی حساب ویژه‌ای باز کنند. 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: خودروهای زرهی نیروهای مسلح موشک ضد زره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۵۷۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی پروژه‌ای که در دولت روحانی افتتاح شده بود را دوباره افتتاح کرد!

وزیر نیرو دولت روحانی از اجرای پروژه‌ای چند منظوره در کشور سریلانکا خبر داد که چند روز قبل، یعنی هشتم آبان، با حضور مایتریپالا سریسینا، رییس‌جمهور وقت سریلانکا و زائری‌امیرانی، سفیر وقت ایران در سریلانکا افتتاح شده بود.

در جلسه مشترکی که پس از افتتاح پروژه چند منظوره برق-آبی اومااویا و بازدید از نیروگاه برگزار شد، رییس‌جمهور وقت سریلانکا ضمن قدردانی از دولت جمهوری اسلامی ایران و پیگیری‌های سفارت ایران در کلمبو گفته بود: این پروژه نتیجه همکاری و روابط دوستانه و دیپلماتیکی است که بین ایران و سریلانکا از سالیان پیش وجود داشته است و سریلانکا همیشه قدردان حمایت‌های بی دریغ دولت جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

محمد زائری‌امیرانی، سفیر وقت ایران در سریلانکا نیز با اشاره به تلاش مهندسان و متخصصان ایرانی که منجر به اجرای چنین پروژه بزرگی شد، متذکر شده بود: روابط ایران و سریلانکا به هزاره‌های گذشته برمی‌گردد و سریلانکا با موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد خود دارای ظرفیت‌های بزرگ طبیعی و گردشگری و اقتصادی است که نقش بسزایی در توسعه اقتصادی این کشور ایفا می‌کند.

توضیح وزیر نیرو دولت روحانی درباره پروژه اومااویا

در همین رابطه رضا اردکانیان، وزیر نیرو دولت روحانی آبان‌ماه ۱۱ آبان سال ۱۳۹۸ در یک برنامه رادیویی درباره این پروژه عنوان کرده بود: اجرای پروژه بزرگ و چند منظوره اوماویا در کشور سریلانکا که شرکت فراب، پیمانکار اصلی و مجری آن و شرکت مهندسی مشاور مهاب قدس، مشاور طراحی آن بوده، افتخاری برای مهندسی ایران است.

او، این دو شرکت را وابسته به وزارت نیروی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده و گفته بود: البته این دو شرکت در قالب صدور خدمات فنی و مهندسی، پروژه‌های متعدد دیگری را نیز در سایر نقاط جهان به ویژه در کشور‌های آسیایی و آفریقایی، اجرا کرده و یا در دست اجرا دارند و امیدواریم خدمات آنها توسعه پیدا کند.

وزیر نیرو سپس درباره ویژگی‌های پروژه اومااویا نیز گفته بود: این پروژه بزرگ و چندمنظوره، بر روی رودخانه‌ای به نام اومااویا در جنوب شرقی کشور سریلانکا و در فاصله ۲۰۰ کیلومتری پایتخت این کشور واقع شده و شامل دو سد بتنی به نام‌های دایرابا و پوهولپولا، یک تونل ارتباطی بین مخزن دو سد به طول ۳۹۰۰ متر و یک تونل انتقال آب به طول ۱۵۲۹۰ متر است.

در همین حال، هدف از اجرای پروژه اومااویا، تامین آب مورد نیاز برای آبیاری ۵ هزار هکتار زمین کشاورزی، انتقال ۱۴۵ میلیون مترمکعب آب در سال و تولید ۲۹۰ گیگاوات ساعت انرژی در سال عنوان شده بود. حجم سرمایه‌گذاری این پروژه نیز توسط ارکانیان، وزیر وقت دولت روحانی، ۵۳۰ میلیون دلار اعلام شده بود که در آغاز قرار بود به صورت مشارکت جمهوری اسلامی ایران و دولت سریلانکا، باشد که با تغییر مدل سرمایه‌گذاری پروژه، همه منابع آن از طرف دولت سریلانکا تامین شد.

افتتاح پروژه برای یک‌بار دیگر

حال پس از گذشت بیش از ۴ سال و نیم از اعلام این خبر، در سفر اخیر رییس دولت سیزدهم به سریلانکا، پروژه اومااویا افتتاح شد. سید ابراهیم رییسی در بدو ورود به سریلانکا، به محل اجرای ابرپروژه سد و نیروگاه «اومااویا» در ۲۳۰ کیلومتری شرق پایتخت این کشور رفت و به همراه رانیل ویکرمسینگه، رییس‌جمهور سریلانکا، یکی از بزرگترین پروژه‌های صادرات خدمات فنی-مهندسی ایرانی را افتتاح کرد.

علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو در همین رابطه با اشاره به ظرفیت‌های عظیم کشور ایران در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها، اعلام کرد: ایران به عنوان یک کشور پیشرو در صنعت آب و برق، جایگاه نخست منطقه را در صدور خدمات فنی و مهندسی در این صنعت در اختیار دارد و این امر بیانگر دانش و توان بالای فنی و مهندسی متخصصان ایرانی است.

وی متذکر شد: اکنون توان فنی و مهندسی کشورمان در حوزه ابزار‌های مدیریت منابع آب از جمله شبکه آبیاری زهکشی، تونل‌ها و سدسازی به ۱۰۰ درصد رسیده است و ایران در بین ۴ کشور برتر جهان در این حوزه قرار دارد.

محرابیان عنوان کرد: در مسیر توسعه دیپلماسی اقتصادی در دولت سیزدهم، سریلانکا یکی از کشور‌های هدف وزارت نیرو محسوب می‌شود و در این زمینه یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های عمرانی و بزرگ‌ترین پروژه آبی این کشور از سوی شرکت‌های ایرانی ساخته و هم اکنون آماده افتتاح است.

وی با اشاره به این‌که طرح منحصر به فرد و چند منظوره «اومااویا» با تکیه بر توان و دانش مهندسان و متخصصان ایرانی در جنوب شرقی سریلانکا افتتاح می‌شود، گفت: تولید ۲۹۰ گیگاوات ساعت انرژی در سال، تامین آب مورد نیاز ۵۰۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی منطقه خشک جنوب شرقی سریلانکا و انتقال ۱۴۵ میلیون مترمکعب آب از منطقه پرباران به مناطق خشک کشور سریلانکا از جمله مزایای این طرح است.

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه هزینه اجرای پروژه سد اومااویا ۵۳۰ میلیون دلار بود که به صورت نقدی به مجری ایرانی پرداخت شد، تاکید کرد: این طرح از جمله بزرگ‌ترین و فنی‌ترین پروژه‌های صدور خدمات فنی و مهندسی شرکت‌های ایرانی محسوب می‌شود که صفر تا ۱۰۰ مراحل مطالعاتی و اجرایی آن توسط مهندسان ایرانی صورت گرفته است.

واکنش یک کارشناس به افتتاح پروژه اومااویا

اما در واکنش به افتتاح پروژه اومااویا توسط رییس دولت سیزدهم در سریلانکا، رضا پاکدامن، کارشناس اقتصادی در یادداشتی عنوان کرد: در سال ۱۳۹۸ اردکانیان، وزیر نیرو دولت روحانی در مورد اجرای پروژه اومااویا در سریلانکا توسط شرکت فراب و "افتتاح رسمی آن گفت: در چارچوب پروژه چندمنظوره اومااویا، سد‌های پوهولپولا و دایرابا و تونل‌های انتقال آب این پروژه، ۸ آبان‌ماه ۱۳۹۸ با حضور رئیس جمهور سریلانکا، سفیر ایران در این کشور و مدیر عامل فراب، به صورت رسمی افتتاح شد.

وی در ادامه متذکر شد: ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ هم خبر از سفر رئیس‌جمهور به سریلانکا برای شرکت در مراسم افتتاح ابرپروژه چندمنظوره اومااویا آمد.

پاکدامن تصریح کرد: لازم است وزیر نیرو و سایر مقامات دولت رییسی در مورد میزان مشارکت ایرانی در کل این طرح و این‌که آیا «طرح اومااویای در دولت رییسی» که با تبلیغات گسترده آنقدر بزرگ جلوه داده شده که رییسی در اوج مشکلات داخلی دولت، (و غیبت از جلسه مهم چهارشنبه دولت و مجلس درمورد بازار ارز) شخصا برای افتتاح آن به سریلانکا سفر کرده، توضیح دهند چه تفاوتی با «طرح اومااویای در دولت روحانی» که صرفا با حضور سفیر ایران افتتاح شد، دارد؟

وی متذکر شد: موضوع، فراتر از جنبه فنی، از جنبه تعهد و صلاحیت مسوولان اهمیت دارد.

منبع: خبرآنلاین

tags # سید ابراهیم رئیسی سایر اخبار قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟ اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟

دیگر خبرها

  • رسانه، سلاح اصلی در جنگ فرهنگ‌ها، ایدئولوژی‌ها و جهان‌بینی‌هاست
  • برنامه‌های پاسداشت مقام معلمان و مربیان و اساتید عقیدتی سیاسی در سراسر نیروی زمینی سپاه برگزار شد
  • تصاویری جالب از بازدید یهودیان اولترا ارتدوکس اسرائیل از موشک ایرانی
  • مراسم هفته عقیدتی سیاسی در نیروی زمینی سپاه برگزار شد
  • رئیسی پروژه‌ای که در دولت روحانی افتتاح شده بود را دوباره افتتاح کرد!
  • اختلاف حساب منجر به قتل یک جوان خویی شد
  • برگزاری رژه اقتدار دریایی در آبراه راهبردی خورموسی
  • هزینه گران مقابله با پهپادهای ایران روی دست آمریکا | تصویر و مشخصات سلاح های موشکی و لیزری
  • بیگانگان به دنبال فروش سلاح در خلیج فارس هستند
  • کشتی کانتینری در دریای سرخ با چند موشک هدف قرار گرفت